De Wetenschap Achter Tongkat Ali, Fadogia Agrestis, en Turkesterone: Wat Het Onderzoek Zegt.
Als je op zoek bent naar supplementen die je kunnen helpen je testosteronniveau te verhogen en jouw prestaties te verbeteren, dan ben je waarschijnlijk al bekend met Tongkat Ali, Fadogia Agrestis, en Turkesterone. Maar wat zegt de wetenschap eigenlijk over deze veelgebruikte supplementen?
Tongkat Ali, ook bekend als Eurycoma longifolia, is een plant die veel wordt gebruikt in traditionele medicijnen in Zuidoost-Azië. Het is bekend om zijn vermogen om het libido te verhogen en het testosteronniveau te verhogen, waardoor het een populaire keuze is onder mannen die op zoek zijn naar een natuurlijke manier om hun algehele prestaties te verbeteren.
Er is ook onderzoek dat suggereert dat Tongkat Ali kan helpen bij het verminderen van stress en angst, en het verbeteren van het algehele welzijn en de kwaliteit van leven bij zowel mannen als vrouwen (1).
Fadogia Agrestis is een Afrikaanse plant die ook wordt gebruikt vanwege zijn potentieel om het testosteronniveau te verhogen. Studies hebben aangetoond dat Fadogia Agrestis-extract kan leiden tot een significante toename van de testosteronspiegel bij mannelijke ratten (2).
Ten slotte is Turkesterone een stof die van nature voorkomt in planten zoals Ajuga turkestanica en Rhaponticum carthamoides. Het is bekend om zijn vermogen om spiergroei en -herstel te stimuleren, en het wordt vaak gebruikt door bodybuilders en andere sporters om hun prestaties te verbeteren.
Een studie uit 2009 wees uit dat Turkesterone-suppletie de spiergroei en -kracht verbeterde bij mannelijke ratten. Ook hebben veel mensen anekdotisch grote positieve veranderingen gezien.
Hoe meer onderzoek er uit komt, hoe meer het aangetoont wordt dat er daadwerkelijk grote positieve effecten zijn van deze supplementen bij menselijke consumptie. Vooral voor mannen kunnen deze supplementen erg behulpzaam zijn.
Referenties:
- Tambi, M. I. B. M., & Imran, M. K. (2010). Eurycoma longifolia Jack in managing idiopathic male infertility. Asian journal of andrology, 12(3), 376–380.
- Yakubu, M. T., Akanji, M. A., & Oladiji, A. T. (2005). Male sexual dysfunction and methods used in assessing medicinal plants with aphrodisiac potentials. Pharmacognosy reviews, 27, 1–17.