Meteen naar de content

Shilajit: de wonderbaarlijke voordelen voor mannen

Shilajit: de wonderbaarlijke voordelen voor mannen

Shilajit, ook bekend als 'moeder van alle kruiden', is een natuurlijke harsachtige stof die voorkomt in de rotsen van de Himalaya. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen. In dit artikel zullen we de voordelen van Shilajit voor mannen bespreken.

Voordelen van Shilajit voor mannen

  1. Verbetert de vruchtbaarheid en testo

Shilajit is rijk aan mineralen en fulvinezuur, wat kan bijdragen aan de verbetering van de mannelijke vruchtbaarheid. Een studie uit 2010 toonde aan dat het innemen van Shilajit de spermakwaliteit en -kwantiteit bij onvruchtbare mannen aanzienlijk kan verbeteren (Biswas et al., 2010)[1]. Daarnaast is er aangetoond dat het de testo kan verhogen, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid en seksuele functie van mannen (Pandit et al., 2016)[2].

  1. Verhoogt energie en uithoudingsvermogen

Shilajit bevat huminezuren, die de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) in het lichaam stimuleren. ATP is een belangrijke energiebron voor cellen. Een studie uit 2012 suggereert dat Shilajit het uithoudingsvermogen en de energieproductie kan verhogen, waardoor het een waardevolle aanvulling kan zijn voor sporters (Meena et al., 2012)[3].

  1. Ondersteunt cognitieve functies

Shilajit is ook bekend om zijn neuroprotectieve eigenschappen. Een onderzoek uit 2013 toonde aan dat het gebruik van Shilajit de geheugen- en leervermogens kan verbeteren bij ratten, wat suggereert dat het ook voordelen kan hebben voor de menselijke cognitieve functies (Carrasco-Gallardo et al., 2013)[4].

  1. Helpt bij het bestrijden van stress en veroudering

Shilajit bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het bestrijden van stress en veroudering. Een studie uit 2012 toonde aan dat Shilajit de symptomen van chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) kan verlichten bij muizen (Surapaneni et al., 2012)[5].

Conclusie

Shilajit is een krachtig natuurlijk supplement dat tal van gezondheidsvoordelen biedt voor mannen. Van het verbeteren van de vruchtbaarheid en testo tot het verhogen van energie en ondersteunen van cognitieve functies, Shilajit is een veelzijdige en effectieve aanvulling op de gezondheid van mannen. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een zuiver en hoogwaardig Shilajit-product en altijd te overleggen met een medisch professional voordat u begint met het gebruik ervan.

Bronnen:

[1] Biswas, T. K., Pandit, S., Mondal, S., Biswas, S. K., Jana, U., & Ghosh, T. (2010). Clinical evaluation of spermatogenic activity of processed Shilajit in oligospermia. Andrologia, 42(1), 48-56.

[2] Pandit, S., Biswas, S., Jana, U., De, R. K., Mukhopadhyay, S. C., & Biswas, T. K. (2016). Clinical evaluation of purified Shilajit on testo levels in healthy volunteers. Andrologia, 48(5), 570-575.

[3] Meena, H., Pandey, H. K., Arya, M. C., & Ahmed, Z. (2012). Shilajit: a panacea for high-altitude problems. International Journal of Ayurveda Research, 1(1), 37-40.

[4] Carrasco-Gallardo, C., Guzmán, L., & Maccioni, R. B. (2013). Shilajit: a natural phytocomplex with potential procognitive activity. International Journal of Alzheimer's Disease, 2012.

[5] Surapaneni, D. K., Adapa, S. R., Preeti, K., Teja, G. R., Veeraragavan, M., & Krishnamurthy, S. (2012). Shilajit attenuates behavioral symptoms of chronic fatigue syndrome by modulating the hypothalamic-pituitary-adrenal axis and mitochondrial bioenergetics in rats. Journal of Ethnopharmacology, 143(1), 91-99.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

10.000+ Blije Klanten

Tot nu toe hebben wij al meer dan 10.000 blije mannen geholpen.

Snelle Levering

Voor 22:00 besteld betekent morgen al in huis!

100% Veilig

Al onze producten zijn volledig natuurlijk en hebben geen bijwerkingen.

Purchase options
Select a purchase option to pre order this product
Countdown header
Countdown message


DAYS
:
HRS
:
MINS
:
SECS